HTML

KÉRDEZZ A BIBLIÁRÓL!

A Könyvek Könyve a világ legnagyszerűbb "kiadványa", amelyből megtanulható, hogyan is oldható meg minden probléma, hogyan tölthető be minden szükség. A Bibliára mindenkinek szüksége van - nemre, korra, származásra, felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül - amely garantáltan időtálló és természetfeletti erőt képvisel! Bővebben: http://www.freeweb.hu/bekevar/biblia.htm Kérdezni a következő ímélcímen tudsz: bekevar.webkikoto@gmail.com

Friss topikok

  • Akos146: Ebben a cikkben Biblián belüli ellentmondásokat hoznak fel, amikre alapozva úgy vélik, Dávid és Gó... (2021.10.18. 23:25) Mi az indítékod?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nagyon jó,és találó bölcs mondások! Köszönöm,hogy Publikáltad! (2011.09.14. 11:48) Neves emberek a Bibliáról 1.

 KÉRDÉS

 

Hogyan értelmezzem a Máté 10,34-36 verseket?

Mát. 10,34
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.  

Mát. 10,35
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő anyósa közt; 

Mát. 10,36
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe. 

 

VÁLASZ

 

Isten nekünk adta az Igéjét (kétélű fegyverét – Zsid. 4,12), ami egyes otthonokban meghasonlást szül, feldúlva az addigi békességet. Jézusnak természetesen nem az volt a szándéka, hogy ellentétet és szembeállítást fakasszon, hanem ez csupán következménye a hirdetett örömüzenetnek, az Evangéliumnak. Ugyanis az Ige általi üdvösség befogadása által a családokban könnyen előállhat a felemás iga, ha csak a családtagok egy része születik újjá.

A görögben a Máté 10,34 és Zsidó 4,12 Igékben mindkét helyen ugyanaz a fegyver (G3162) szó áll, amelynek jelentése: kés, tőr, kard.

A meghasonlás meghatározása: egyetértés felbomlása által beálló ellentét. Érdemes még az utalásként megjelölt Lukács 12,51-53 szakaszt is elolvasni.

Luk. 12,51
Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást. 

Luk. 12,52
Mert mostantól fogva öten lesznek egy házban, akik meghasonlanak, három kettő ellen, és kettő három ellen.  

Luk. 12,53
Meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; az anyós a menye ellen, és a meny az anyósa ellen. 

Címkék: fegyver meghasonlás ellentét felemás iga szembeállítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzabibliarol.blog.hu/api/trackback/id/tr823216210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása